Det er som om børn i dag, hverken må have ørevoks eller en regnorm i øret!?

Det er som om børn i dag, hverken må have ørevoks eller en regnorm i øret!?

“Mor – hvorfor retter du hele tiden på mig?” – og jeg tager mig selv i, at det selvfølgelig handler om mig. Mig som mor på Østerbro. Mig som forælder på Østerbro. Mig som prøver at være overskudsagtig rigtig på Østerbro.

Mig fordi jeg er gået med på den med, at mit barn bare ikke må falde udenfor gruppen og hun derfor skal være så rigtig som mulig. Så rigtig som mulig i forhold til, hvordan “man” gerne vil have man skal være i dag. Og det er som om, at selvom man er barn så går man ikke fri. For hvad ville der dog ikke kunne ske af dril i skolen, af at mit barn ikke er “med” i gruppen, af at mit barn ikke er populært – hvis det skulle komme til at slå en prut, have for meget ørevoks i øret eller som skrevet have en regnorm med fra skoven. For puha hvor ulækkert, adddrrrr og hvor not nice!

Da min mor var døende nåede jeg at spørge hende “hvad synes du er forskellen på det liv du fik som barn og det liv børn har i dag”? og hun svarede “FRIHED”.

Frihed. Ganske enkelt og kort. Frihed.

Frihed fra. Frihed til. Frihed inden i. Frihed udenpå. Frihed allevegne.

Bare FRIHED.