Danske kvinder lever i et samfund præget af yang. Hvor blev yin af?

Jeg møder igen og igen kvinder, som er gået ned med stress. Hvad f* er det for noget! – at så mange af os danske kvinder går ned med stress?
For noget tid siden traf jeg en vigtig beslutning. Jeg var så træt af altid at skulle nå noget. Altid at “hænge i en streng”. Jeg skrev ned på et stykke papir: “Jeg nægter at leve et liv på en streng”. Så nu er mit motto blevet: “jeg kan kun en ting om dagen”. Og det virker.
Men er det fordi vi vil nå for meget? Skal nå for meget? Eller handler det mere om, at vi danske kvinder lever i et samfund præget af yang energien. Præstation, deadlines, frem ad frem ad…
Hvad med yin – hvor tit har du muligheden for at fodre den? Vi er jo yin. Det kvindelige, bløde og lænede tilbage.
Der skal være balance for ikke at ryge ned med stress. Og ja – balance for dig som kvinde kommer også ved at være doven. JA – doven! At lægge dig på sofaen lidt oftere, som en forsker skrev for nyligt. At læne dig tilbage i livet. I dig selv. Den vidunderlige følelse af bare at kunne læne dig. Læne dig og ikke hele tiden skulle bære verden på dine skuldre.
Jeg ELLLSKER den lænenhed som jeg giver mig selv når jeg danser. Og du danser allerbedst når du tør og kan finde ud af at læne dig. Læne dig ind i musikken. Ind i gulvet. Ind i manden. Ind i dig selv.
Og DÈR vil du mærke det ubeskrivelige. Det som nogle kalder det “guddommelige” ;-). Den totale balance. Det totale flow. Dit hele menneske.