Om Quality Living

Quality Living er dans. Via dansen kommer øget selvværd, livsglæde og deraf forøget livskvalitet. Med øget livskvalitet kommer sundhed, skønhed og vitalitet.
Kimen til Quality Living blev sået på en strand i Chile, hvor min veninde og jeg lå og solede os. Vi havde pjækket fra universitetet, hvor vi var på udveksling, og tog i stedet på rejse op igennem Chile. Vi lå nu og talte om kærlighed, mænd, vores udseende etc.

Jeg havde ikke det bedste selvværd. Min veninde derimod proklamerede "jeg synes jeg er smuk", mens hun smed hovedet tilbage og lå og nød sig selv i solen. Ramt af både jantelov og misundelse tænkte jeg "hun er da ikke smuk!", "hvordan kan hun så tænke sådan om sig selv?". Men hun kunne lide sig selv, som hun var, og jeg tænkte "gid det var mig". Så kom den; indsigten i, at det var hende, som var på den rigtige side. Ja man skal synes, man selv er ok. Og sige det højt oven i købet!

Det er dog først når følelsen er blevet funderet helt nede i kroppen, at ens selvværd for alvor blomstrer, og man ikke kan undgå at synes, at man er helt ok, som man er.

Her kommer dansen ind. Uden at være bevidst om det havde jeg en dag selv fået et befriende godt selvværd. Det var kommet med dansen. Via legen med kroppen, med min kvindelighed og med det andet køn var jeg kommet væk fra hovedet og helt ned i kroppen. Mit selvværd var blevet solidt funderet og min livsglæde ligeså.


® og © 2005-2010 Anne Julie Folkerman
Quality Living er ® varemærke alle rettigheder forbeholdt