Min egen erfaring

Dans dig sund! - hører man mere og mere anerkendende fra forskere, og at dans kan kurere sygdom, depression, de overflødige kilo, kroniske smerter etc.

Deltagerne på mine hold har bekræftet dette for mig. Årelange kroniske smerter, der pludseligt er forsvundet, kronisk træthed, der er erstattet med fornyet mod på livet og et selvværd, der er kommet tilbage med følelsen af at være ok, som man er, fordi det i dansen ikke handler om, hvad du er, men mere, hvem du er. Personligt føler jeg, at dansen har øget min kropsbevidsthed, kvindelighed og deraf selvværd - den der integrerede og sunde følelse af et godt selvværd, som er funderet helt nede i kroppen. Netop dette voksende selvværd, funderet i kroppen frem for i hovedet, mener jeg er afgørende for dansens helbredende virkning.

På mine hold prøver jeg altid, at få kvinderne til at føle sig feminine og stolte uanset størrelse, alder etc. Yderligere, er det ligeså vigtigt, at manden får plads til at være den han er; nemlig en mand. Det er ham, som fører, og kvinden, som lader sig føre. At nyde legen og forskellen mellem kønnene og ikke mindst nyde sig selv.

I dansen er det nemlig ok at slippe kontrol, at 'fylde', at nyde sig selv og det andet køn, vise hvad du har at byde på og ikke mindst have det sjovt. Det er så vidunderligt at se den forandring deltagerne går igennem. De oplever, at deres krop er helt ok, at de kan 'lege' med den, som de vil, og at de kan en masse, som de ikke troede var muligt.


® og © 2005-2010 Anne Julie Folkerman
Quality Living er ® varemærke alle rettigheder forbeholdt