Dans er helbredende

"Vores fysiske tilstand påvirker vores psykiske status, livskraftens styrke og dermed vores livskvalitet. Vi må nære og vedligeholde kontakten med alle niveauer for at kunne fungere ordentligt. Sygdomme opstår, når vi fjerner os fra 'os selv'. Da opstår en disharmoni og et energitab, som giver spillerum for infektioner og nedbrydende processer i kroppen.

Bevægelse er en forudsætning for liv. Selve livet pulserer af energi. Ved at øge 'flowet' i vores krop, stimuleres en række vigtige funktioner, som virker positive på helbredet og aktiverer selvhelbredelsen. Kroppens energistrømme kan øges på mange måder, eksempelvis ved dans og musik.

Vores kroppe og liv består af rytmer. Ægløsning, årstidernes variation, kroppens rytmiske aktiviteter som nerveimpulser, hjernebølgerne, hjerteslag og åndedrættet. Når rytmerne er integrerede, opnår vi en sund harmoni, men hvis de ikke er synkroniserede, får vi det dårligere.

At bevæge sig er lystbetonet og naturligt. At bevæge sig til musik, gør motionen lettere. Hvis man synes at motionen føles tung og kedelig, spænder man, og det giver et dårligt 'flow' i kroppen. Når man dyrker motion, bliver man mere afspændt, mindre tilbøjelig til at stresse og får en bedre søvn. Det lindrer depression, og nye undersøgelser har vist, at regelmæssig motion er ligeså effektiv en måde at forbedre den mentale tilstand som antidepressiver."
Ehdin, Sussanna: "Det selvhelbredende menneske" (redigeret)


® og © 2005-2010 Anne Julie Folkerman
Quality Living er ® varemærke alle rettigheder forbeholdt