Dans er befriende

"Til alle tider har dans og musik været en del af alle kulturer. Man har danset af glæde, af sorg, i ceremonier og for at styrke fællesskabsfølelsen. Små børn bevæger sig spontant til musik, og unge danser meget. Men med årene aftager antallet af anledninger til dans, desværre, for dans har positive effekter på både krop og psyke. Dansen involverer hele vores skabning, kroppen, følelserne og bevidstheden. Dans giver motion, som styrker kroppen og immunforsvaret. Samtidigt er dansen forbundet med glæde; noget der frigør positive stoffer i kroppen og modvirker effekterne af stress. Dans fører til øget kropsbevidsthed, og vi kan få kontakt med dele af vores krop som er faldet i søvn. Dansen har en evne til at gennemhulle vor krops panser. Bløde bevægelser kan hjælpe os til at mærke spændinger og afværge dem i tide. Gennem dansen kan man udtrykke forskellige følelser - uden at have brug for ord, hvorfor dette kan kanalisere ubevidste følelser og derved løse op for blokeringer. Det gør det muligt for en større mængde energi at strømme frit. Det er en befriende og helende proces.

Uudtrykte følelser i kroppen kan forårsage sygdom. Jo mere vi kan mærke og udtrykke vores følelser på en ansvarsfuld måde, desto færre bliver de ubevidste følelsesudtryk.

At blandt andet danse som salsa, tango og samba er blevet så populære er måske et tegn på, at vi er blevet mere tolerante, når det drejer sig om følelsesudtryk. Vores nordiske tilbageholdenhed kan sikkert også trænge til lidt latinamerikansk puls og udtryksfuld dans."
Ehdin, Sussanna: "Det selvhelbredende menneske" (redigeret)


® og © 2005-2010 Anne Julie Folkerman
Quality Living er ® varemærke alle rettigheder forbeholdt